Rozbalme to!

Občanská demokratická strana dnes představila svou novou podzimní kampaň. Předseda strany Petr Fiala vyzval občany, kteří se nebojí vzít život do vlastních rukou, aby se připojili k výzvě ODS – Rozbal to!. Opoziční lídr také upozornil na fakt, že kampaň, která prý nebude pouze krátkodobým projektem, nepotěší ministra financí Andreje Babiše, ani premiéra Bohuslava Sobotku. Cílem ODS je podle Fialy především usnadnění života poctivým a pracovitým občanům České republiky.

Musíme přestat odměňovat lenost

Kampaň Občanských demokratů má podle jejich předsedy upozornit, jak se hodlá jeho strana profilovat v budoucím období. „Setkávají se zde lidé, kteří chtějí přivést svůj nápad k životu a jít si za svým snem. Stejně tak kampaň „Rozbal to“ chce pomoci všem odvážným, aktivním a svobodným lidem, kteří se rozhodnou vzít život do svých rukou,“ řekl na pondělní na tiskové konferenci Fiala. „Přestaňme odměňovat lenost, apatii a krátkozrakost a začněme oceňovat píli, aktivitu, odpovědnost a poctivou práci. Chci vládu, která se postará o ty, kteří se o sebe postarat nemohou,“ představil cíle předseda ODS. Jak řekl, pomoc potřebným neznamená, že při tom bude vláda házet klacky pod nohy aktivním a pracovitým lidem, kteří mají odvahu podporovat sebe, svou rodinu, děti ve vzdělání. „Musí dostat příležitost naplno rozbalit svůj potenciál v práci či podnikání,“ řekl Petr Fiala.

 

ODS vyzývá každého občana - Rozbal to!

ODS vyzývá každého občana – Rozbal to!

Dneškem prý vše teprve začíná

Zároveň občanští demokraté dnes podle svých slov „nerozbalili“ všechno: „Mohu vám slíbit, že dnešek je pouze začátek a naše kampaň bude pokračovat a asi se panu Sobotkovi s panem Babišem nebude líbit. Nyní nabízíme návrhy jak zjednodušit byrokracii a obíhání úřadů,“ říká Fiala. „Navrhujeme zjednodušit daňový systém, některé daně snížit a některé rovnou zrušit. Chceme aktivním rodičům umožnit dřívější návrat do práce. Chceme zachovat otevírací dobu obchodů, také zjednodušit přístup na trh lokálním výrobcům,“ vysvětlil záměry ODS. „Tyto a další návrhy zlepší a zjednoduší život těm, kteří poctivě pracují, spoléhají na svou iniciativu, odpovědnost kreativitu. Tito lidé si zaslouží podmínky pro kvalitní život,“ uvědomuje si opoziční politik.

Je přirozené, že se lidé bojí budoucnosti, tvrdí Fiala

„Lidé se obávají neznáma. Každý kdo změní zaměstnání, začíná podnikat, končí mateřskou dovolenou, kupuje byt, má obavy, zda tuto životní změnu zvládne. To je přirozené,“ myslí si lídr ODS. „Budu-li parafrázovat Tomáše Baťu: Každé opuštění starého znamená nejistotu – skok do tmy. Avšak kdo chce pomoci sobě a jiným, musí opustit dobré, aby mohl vybojovat lepší. Bez odvahy ke změně není zlepšení,“ je si jistý Fiala. „ODS Vás chce ve Vaší odvaze skoku do neznáma podpořit, aby nebyl skokem do tmy, ale do prostředí, které Vám i Vaší rodině dá šanci žít plný život a pořádně to rozbalit,“ dodává.

Občanští demokraté své návrhy představili i na webových stránkáchwww.rozbalmeto.cz.

https://www.rozbalmeto.cz/