ODS má úkol: Musí svrhnout Babiše a zachránit stát

Česká veřejnost si nechala vnutit odporný blud, že tradiční politické strany jsou jakési chronické zlo. Averzi vůči stranám kdysi šířil Václav Havel a v dnešní době tuto ideologii nepolitické politiky převzal úspěšně Andrej Babiš. Je to skandální drzost namířená proti podstatě demokracie.

Přímo vedle nás prosperuje nejsilnější a nejbohatší evropská demokracie: Spolková republika Německo. Bohatství a stabilita této země je založená na dvou velmi silných a masových stranách. Na Křesťanskodemokratické unii (CDU) a na Sociálně demokratické straně Německa. Tyto dvě tradiční politické strany daly Spolkové republice její sílu, prosperitu a svobodu.

Česká republika měla našlápnuto k podobnému modelu, ale tato cesta se v roce 2013 zhroutila. Důvodem byl ohromný tlak starých komunistických struktur vedených Andrejem Babišem proti vládě demokratických stran a také citelný tlak z Ruska na narušení našich vazeb k Západu. Výsledkem tohoto nátlaku byl falešný boj médií, uměle vytvořených občanských protikorupčních iniciativ (Rekonstrukce státu, Vraťte nám stát), fanatických státních zástupců a temných sil v policii proti takzvané korupci, která se ve vykresleném rozměru nakonec vůbec nepotvrdila. Faktickým cílem této antidemokratické fronty totiž nebyla korupce, nýbrž ODS.

Je tragickou skutečností, že na puči proti Občanské demokratické straně participovala i americká ambasáda. Zatímco předchozí republikánská administrativa u nás prosazovala bezpečnostní projekty, jako měl být americký radar, tak Obamova mesianistická administrativa v České republice podporuje boj proti korupci a boj za práva homosexuálů. Tím se Američané postarali o to, aby v Americe školení státní zástupci začali pracovat ve prospěch hnutí Andreje Babiše. Babišovou nejúčinnější mocenskou zbraní je státní zástupkyně Lenka Bradáčová, která kdysi vyšetřovala jeho rejdy v Lovochemii až pak náhle přišla na to, že na Babišově podnikání je všechno v pořádku. Její základní charakteristikou je blízký přátelský vztah s plukovníkem Šlachtou, který řídil policejní puč proti Nečasovu kabinetu.

Dnešní situace je taková, že stát řídí Andrej Babiš a veřejností manipuluje z Ruska zaplacený prezident Miloš Zeman. Andrej Babiš zase reprezentuje velkokapitál nakradený z bývalých státních podniků. Je opravdovou katastrofou, že této temné a polo-zločinecké síle sekundují novináři dříve spjatí s Havlovou mocenskou skupinou. Tragickým příkladem zkorumpovaného kolaboranta je někdejší disident Jan Macháček v Lidových novinách.

Občanská demokratická strana se na tomto krachu polistopadové demokratické cesty podílela, ovšem zcela opačně, než jak si to vybásnila protikorupční média a jejich spřátelné „občanské iniciativy“, vyrobené jako třeba Nadační fond proti korupci přímo Andrejem Babišem. ODS selhala nikoli tím, že by měla příliš moci a tu moc zneužívala. ODS selhala tím, že byla slabá a nechala se o moc připravit. Tím přispěla k rozvratu liberálního státu.

Občanská demokratická strana by měla tento debakl napravit. Měla by ho napravit tím, že se vzpamatuje, přestane trpět špatným svědomím za něco, co neudělala, a začne natvrdo a vážně bojovat o svoje nové místo na slunci.

Mediální kartel vedený Andrejem Babišem a jeho sluhy, jakými jsou Plesl, Léko, Kamberský a Tabery, nepřipustí, aby se ODS opět dostala na veřejnost. První věc, co musí ODS pro svoji obnovu udělat, je to, že se postará o svoji komunikaci s veřejností. Musí si najít nebo vybudovat média. Bez toho je a bude ztracená. Za druhé ODS musí demaskovat vládu Andreje Babiše, zejména jeho spojení s policejními složkami a se státními zástupci. ODS má nyní šanci se skutečně postavit do čela boje za svobodu, za právní řád a za liberální systém dělby moci. A v neposlední řadě se ODS musí ještě mnohem silněji postavit za těžce zkoušené a šikanované živnostníky, které chce tato vláda jakožto nepohodlnou a příliš na státu nezávislou složku společnosti zničit.

ODS nesmí mít malý cíl. Jinak zůstane malá a bezvýznamná, jako je dnes. ODS musí jednou politickými prostředky svrhnout vládu Andreje Babiše a odstavit od jakéhokoli vlivu Miloše Zemana. Je to její historický úkol. Lidi na to má. Chybí ji jen jedno, a to je sebevědomí. Když si nebude věřit, že to zvládne, tak tu nemá co pohledávat. ODS musí doslova zachránit stát. Protože to nikdo jiný za ní neudělá. ODS je konzervativní strana, která nepodporuje falešné dobro, ale skutečné hodnoty bezpečí, národní tradice, svobodnou iniciativu jednotlivců, kteří se dokážou postarat sami o sebe, a tím šíří bohatství a prosperitu. Tohle všechno současná vláda ničí a jedině ekonomické oživení, na němž tato vláda nemá žádnou zásluhu, zakrývá skutečnost, že král je nahý. Neboli, že Babišův režim je zlý a neschopný.

Jan Bednář, článek byl publikován v internetovém deníku svobodneforum.cz