Požár Říšského sněmu č.2 a akce StB Kámen č.2

Pokud si člověk ponechal alespoň malou schopnost kritického myšlení, musí mu na zprávách o nepodařeném armádním puči v Turecku, které jsou nám předkládány k uvěření, něco jaksi nesedět.

Pravda, zpackat se dá ledacos, od písemky z matiky po státní převrat, ale co je moc, to je moc.

Pokud je pravdou, že v čele tohoto pokusu stáli generálové armády členského státu NATO, tedy bezesporu vystudovaní, inteligentní lidé, je jejich neschopnost převrat alespoň důvěryhodně zahájit do očí bijící. Když už nic jiného, museli mít přehled o svých úspěšných (např. Egyptský maršál Sísí) i neúspěšných (plukovník Stauffenberg) předchůdcích. Základem, alfou i omegou, každého vojenského puče je hned na začátku zcela eliminovat držitele stávající moci. Buď je rovnou rozstřílet, nebo zatknout a obvinit z těch nejhorších zločinů (u Erdogana by si navíc ani nemuseli vymýšlet). Jakmile k tomuto nedojde a stávající držitelé moci žijí a komunikují se světem, bývá puč rychle potlačen. Plukovník Staufenberg by mohl vyprávět.

V Turecku se o eliminaci stávajícího vedení nikdo ani nepokusil, dokonce je ani neodstřihl od spojení!! Zato v noci rozstříleli prázdnou budovu Parlamentu. Ten převrat se začal hroutit v řádu minut, ne hodin! Dokonce tak rychle, že se k němu nikdo ani nestihl přihlásit!

V řádu desítek minut po zahájení puče už islamista Erdogan považoval puč za dar z nebes, díky kterému bude moci provést čistky! Po několika desítkách minut!

Hned druhý den ráno však měla stávající turecká vládní garnitura jasno, že za pučem stojí 2500 soudců a z minuty na minutu bylo odvoláno více než dvaapůl tisíce soudců a dalších představitelů justice. To i Gestapu trvalo pátrání týdny! Tady nikdo nějaké pátrání ani nepředstíral. Ty seznamy lidí k likvidaci musely být připraveny předem. Takhle rychle by je nešlo ani napsat !

Spíš než nepovedený puč jsme viděli masivní provokaci, něco jako akce StB Kámen. Nějací důstojníci si možná mysleli, že jsou součástí puče, ale jako celek to nehraje.

A tak západní státníci dnes poplácávají islamistu Erdogana po ramenou. Jó kdyby tak z minuty na minutu odvolali jen zlomeček soudců třeba v Polsku, Maďarsku, Bělorusku, to by bylo jiná……..

Ing Zdeněk Hovorka